2023-11-09 563 浏览
今日朋友约食饭,约左我系中环伊利近街既Holy Eat食~听名字「好易食」仲以为系一间比较港式既餐厅~去到发现原来喱到系食西餐既 。餐厅位置系系颇多外籍人士聚集既SOHO区,地方唔算好大,好有外国小店既味道~~~入到去负责我地台既系一个靓仔既外国哥哥,好NICE介绍左D推荐既菜式既我地。Fresh Oysters首先我地叫左个头盘系6只新鲜生蚝。生蚝本身处理得好好,冇食到蚝壳,因为我好怕腥味,所以食之前都加左好多柠檬汁,但出乎意料地喱只生蚝好鲜甜JUICY,完全一D腥味都冇,所以建议大家可以咩都唔加咁试左佢既原味先,再加配料食唔同既层次。Cauliflower Taco喱个Cauliflower Taco就好特别,未试过系其他餐厅到叫素食既TACO。椰菜花经过调味之后好适合配饼皮食,口感都丰富,食素既人士可以试下喱个小食。MeatballsMeatballs就啖啖肉,肉味超浓,有少少似加大版既Ikea肉丸,份量亦比想象中大好多,配埋面包或者主菜意粉食都系一个good choice。Spinach Fettuccine喱个主菜Spinach Fettuccine即系少少辣既菠菜意粉,绿色

Fresh Oysters

Cauliflower Taco

Meatballs

Spinach Fettuccine
喱个主菜Spinach Fettuccine即系少少辣既菠菜意粉,绿色既意粉令人感觉好似健康左少少HAHA。个意粉本身系有辣味既,建议可以仔细试真D意粉,软硬适中有少少烟韧,正!
2023-10-12