2019-01-22 469 浏览
今晚难得另一半比平日早收工,两口子去坚尼地城食好野🥰要成功打入我心目中嘅Top List👑,首先一定系Value for Money,其次就系环境坐得舒服唔焗促,最后一定系食物质素同成个用餐体验🧬大门设计带欧式风格且有一种神秘感,餐厅里面细致嘅铺陈,充分感受到店主嘅用心👍🏻食物方面,由餐汤食到甜品,每一道菜都无可挑剔😋 就好似沙律看似简单,但用料绝对系个精结所在。佢嘅蕃茄水牛芝士烟三文鱼蟹肉沙律🥗 好食到我想encore,平时闻芝色变嘅我,竟然捞咗好多黎食,用料丰富,有鲜蟹肉、青苹果,甜粟米等配料,成功缔造多重口感。香煎鹅肝沙律听个名都邪恶啦😈入口首先系外 脆内软嘅双重享受,之后就有一种质地柔滑嘅感觉系口腔溶化,甘腴油香配埋黑醋伴焦糖生果同新鲜菜系底,暂时将减肥摆埋一边先啦🤤烤安格斯西冷牛扒,大块兼厚身,5成熟啱啱好入口劲多肉汁!经烧烤后渗出浓浓炭香,牛味浓郁👻香煎比目鱼拼芝士蟹肉大啡菇,一向少食鱼嘅我地都like👍🏻👍🏻香脆嘅鱼扒啖啖肉,肉质细嫩最重要系完全无骨😽Cocktail方面,餐厅同事推介咗杯佢嘅至爱俾我地..Espresso Martini ☕️x🍸,呢个咁得意嘅配搭岀奇地有

蕃茄水牛芝士烟三文鱼蟹肉沙律
龙虾汤

香煎鹅肝沙律

烤安格斯西冷牛扒

香煎比目鱼拼芝士蟹肉大啡菇

Cocktail方面,餐厅同事推介咗杯佢嘅至爱俾我地..Espresso Martini ☕️x🍸,呢个咁得意嘅配搭岀奇地有惊喜,咖啡香,martini酒嘅味道互相发挥作用,绝无盖过对方嘅锋芒😻 第一次饮cocktail系先用鼻闻再入口慢慢嗒,呢杯酒绝对称得上系佢地嘅signature drink呀!

Espresso Martini

呢一晚嘅氛围同格局,比我地周年个餐更加惬意和浪漫,好在今晚有著靓d姐🙊
2019-01-16
蕃茄水牛芝士烟三文鱼蟹肉沙律