2017-03-22
今日去青衣朋友屋企吹下水,食完饭见时间尚早,有咩好做?唔洗问,同老婆加埋佢嘅朋友,女人... 加埋女人...㖞!第二个胃㖞!甜品Lee D嘢又点会少得架!真系比较少嚟青衣,Seach下见到咁多选择,佢哋话Lee间系新嘢㖞,好...就拣佢!一入去感觉几舒服,又大又干净,唔系市区一般好迫嘅甜品店,又无"痴笠笠"嘅感觉,唔错!今日真系比较早都仲未有好多人,唔洗等,非常好。店员话芒果正㖞,冻嘢又啱我,唔洗谂就"芒果西米捞"啦,真系好味,芒果汁底好浓,仲有一旧旧芒果肉,坚嘢食到啖啖肉,唔系hea店得几粒𠮶种,唔错。佢哋就叫热嘢,"腐竹清心丸","生磨芝麻湖+汤丸",咖喱鱼蛋。我试咗老婆𠮶碗芝麻湖,芝麻香真系好劲,店员话自家制系师傅自己磨,女人要靓,Lee D滋润嘢啱晒佢啦!系㖞,Lee间除咗甜品,见Menu仲有其他嘢食,听店员讲饺子都好食,系舖头自己包,唔系入货嘅,包新鲜咁话,不过今晚食饱饭食唔落,下次啦!小店就有Lee度好,样样嘢嘅质素都好D,食嘅嘢佢讲得出有几新鲜,甜品又唔会只得个甜,Lee间可以再食。