2024-03-31 217 浏览
原来320 世界马卡龙日行过Yoho Mall见Tea WG做Buy one Get one promotion每粒马卡龙售价$20,最少6粒起,即系今次要12粒。咁我大约排咗10分钟,由于今日做promotion,所以好多味唔齐,未能够一次试晒所有味道。今次试限量版🌸樱之颂茶佐以樱桃🌸Sakura! Sakura! Tea & Cherry➡️食唔出有咩特别樱花味拿破仑探险茶佐以海盐焦糖Napoleon Tea & Salted Caramel➡️海盐焦糖味都几出粉色花园茶佐以荔枝Pink Garden Tea & Lychee➡️有淡淡的荔枝味抹茶🍵Matcha➡️ 抹茶味非常浓郁,抹茶控必食伯爵富贵茶佐以巧克力🍫Earl Grey Fortune & Chocolate➡️朱古力味都好出鲁瓦娜艾力亚OP佐以柠檬🍋Nuwara Eliya OP tea & Lemon➡️好似柠檬茶皇家婚礼茶座百香果与椰子🥥Grand Wedding Tea, Passion Fruit & Coconut➡️有百香果酸甜味,有果香其实Tea WG Earl Grey tea饮得最多,其他茶都好少试过,今次有唔同
原来320 世界马卡龙日
行过Yoho Mall见
每粒马卡龙售价$20,最少6粒起,即系今次要12粒。

今次试
Pink Garden Tea & Lychee
➡️有淡淡的荔枝味
抹茶🍵
Matcha
➡️ 抹茶味非常浓郁,抹茶控必食
伯爵富贵茶佐以巧克力🍫
Earl Grey Fortune & Chocolate
➡️朱古力味都好出
鲁瓦娜艾力亚OP佐以柠檬🍋
Nuwara Eliya OP tea & Lemon
➡️好似柠檬茶
皇家婚礼茶座百香果与椰子🥥
➡️有百香果酸甜味,有果香
其实Tea WG Earl Grey tea饮得最多,其他茶都好少试过,今次有唔同嘅茶,但系我又唔系好分别到,味道方面百香果、柠檬丶朱古力、抹茶都唔错。