2024-01-21 1779 浏览
仲喺旧公司做嘢个阵,蘑菇成日会同同事相约位于尖沙咀美丽华1期4楼嘅「元气一杯」食lunch🫶🏻 呢间餐厅嘅午市定食十分丰富抵食,除左主菜之外,会依据唔同餐配搭各式小菜、渍物、沙律、茶碗蒸、面豉汤同生果,以及一杯餐后饮品。以下为大家介绍蘑菇心目中🔝3️⃣定食:🧡南蛮鸡定食($85)南蛮鸡系日本宫崎县的经典料理,次次黎都必食😽获得多位同事嘅一致好评~超足料,会饱到爆衫个种😹,鸡肉大大块,肉质鲜嫩多汁,虽然炸过,但完全唔系普通炸鸡个种硬身口感,日式塔塔酱嘅风味渗晒入去,可以话系一个完美组合💞💛玉子烧定食($85)作为玉子烧爱好者,去居酒屋必嗌😼呢款定食中嘅玉子烧total有6件,口感湿润多汁,蛋香味十足!唔只有沙律配菜,仲配搭几块炸鸡件,几开心~不过口感偏硬。💚猪肉泡菜炒杂菜定食($88)了解蘑菇的人就会知我系「重口味」爱好者🤣尤其呢款定食融合左韩式泡菜风味,令人格外有食欲😍新鲜豚肉配搭洋葱、菇、红萝卜、芽菜,营养均衡,以铁板盛上,热辣辣的同时更有滋味😋午市需➕1服务费,餐后饮品蘑菇建议唔好嗌咖啡同奶茶,因为真的唔好饮🤣🤣柠茶同柠水正常水平~
以下为大家介绍蘑菇心目中🔝3️⃣定食:

🧡南蛮鸡定食($85)
南蛮鸡定食

💛玉子烧定食($85)

💚猪肉泡菜炒杂菜定食($88)

南蛮鸡定食