2025-02-06
最后一日新年假,谂住同朋友好好享受一下,就去咗又一城食lunch🍴。因为同行有BB👶🏻同孕妇🤰🏻,想揾间舒服啲嘅餐厅,最后拣咗Terrace in Seaside,间Cafe环境都几chill嘅。好彩我醒目,一早喺OpenRice book咗位,去到唔使等位👍🏻我哋一行4人,叫咗以下呢几样:贝壳海鲜炖饭:卖相几吸引,但啲蚬一食就知唔够新鲜,有啲失望😕 炖饭嘅味道亦都比较淡,调味可以再重手啲。菠菜鲜虾蕃茄阔条面:呢个真系伏咗🤦🏻♀️,Pasta煮得太腍,完全冇口感🍝,蕃茄酱汁亦都唔够浓郁,整体味道好淡。虾就ok嘅,都算新鲜弹牙🦐。单拼韩式炸鸡:炸鸡炸得都算脆,不过味道就普普通通,冇咩特别🍗,如果酱汁可以多啲就更好啦。传统饭卷:中规中矩,不过不失🍙,馅料都算足,但味道冇乜惊喜。整体嚟讲,食物真系麻麻哋😐,性价比唔算高。环境就几舒服嘅,都坐得几耐😌。如果下次再去又一城,应该会试吓其他餐厅🤔#新年 #新年假 #又一城 #lunch #cafe #terraceinseaside #babyfriendly #亲子餐厅 #贝壳海鲜炖饭 #菠菜鲜虾蕃茄阔条面 #韩式炸鸡 #饭卷 #hkfoodie
我哋一行4人,叫咗以下呢几样:
如果下次再去又一城,应该会试吓其他餐厅🤔
#新年 #新年假 #又一城 #lunch #cafe #terraceinseaside #babyfriendly #亲子餐厅 #贝壳海鲜炖饭 #菠菜鲜虾蕃茄阔条面 #韩式炸鸡 #饭卷 #hkfoodie #hkfood #pasta #risotto #friedchicken #kimbap #相机食先 #foodphotography #instafood #思思贤 #ChillMyBabe #全自费食评