2023-03-14
今日同猪先生去左荃湾食dinner,食左好耐无食既韩国菜~韩阁~一坐底有三碟小食,芽茶,泡茶同萝卜~好开胃,泡菜醉味岩岩好Menu好多选择,净系炸鸡都好多只味拣,见到好多人都有点炸鸡,小食就有3种味既炸鸡翼,仲有煎饼~蛋卷睇相已经超级吸引,最后叫做心多多蛋卷,有晒泡菜辣酱、紫菜明太子同芝士3种味,好香,好多馅,口感非常丰富,非常推介大家试!蛋卷煎的好好,好juicy,入口嫰滑~我最钟意紫菜明太子,明太子同蛋好夹,好好食。主食叫做芝士岩浆炒饭,好邪恶,真系好多芝士,好啱芝士控~个炒饭辣辣地,调味刚刚好,唔会感觉好重口味,同芝士配搭好好食,食完唔会好腻~我地大家差唔多食晒成碟芝士~另外叫左一人份铁板香辣鱿鱼筒,配牛骨汤~牛骨汤好清甜~鱿鱼系一人份量,配上辣酱同埋蔬菜,蔬菜份量非常多!鱿鱼好弹牙,如果一个人食配埋饭份量都唔少我叫左杯人参茶,好好饮,本身唔太钟意太甜,人参茶唔系好甜,人参味好浓~朱先生叫咗玫瑰柠檬蜜,衣杯饮品就会甜少少,钟意饮甜嘢嘅可以试吓做紧现金卷优惠,如果钟意食韩国菜可以睇睇:
一坐底有三碟小食,芽茶,泡茶同萝卜~好开胃,泡菜醉味岩岩好
另外叫左一人份铁板香辣鱿鱼筒,配牛骨汤~牛骨汤好清甜~
做紧现金卷优惠,如果钟意食韩国菜可以睇睇: