2015-10-02
为左呢个食评(其实都冇食咩,食左成肚气),终于开左个户口.今日中午到荃新天地食午餐,周围店舖都好多人等位,见呢间比较少人就等呢间同左一个店员讲等一个位,个位店员走开左发呆唔理我咪主动出击揾第二位店员帮手俾位我叫左个海鲜面,店员上左跟餐既热柠水同沙律等左25分钟左右,想揾店员催一催,因为身边几台迟过我坐低既客都上哂野食.所以店员唔望人,叫极唔理,但系见佢地咁多客就慢慢揾一个见到我既店员终于揾到一个店员,同佢唔该前唔该后问下佢帮手催一催,店员好恶咁骂'你讲咩呀,你想点呀'跟住走左望住佢走开,完全冇帮手催,都冇叫其他同事帮手问问题都会俾店员粗鲁对待,唯有走去收银埋单,饮左一啖热柠水同少少沙律,叫收银剩系计沙律同柠水钱全场得收银姐姐正常
同左一个店员讲等一个位,个位店员走开左发呆唔理我
咪主动出击揾第二位店员帮手俾位我
叫左个海鲜面,店员上左跟餐既热柠水同沙律
望住佢走开,完全冇帮手催,都冇叫其他同事帮手
全场得收银姐姐正常
题外话/补充资料:
建议真系好想食的人可以打电话叫外卖,因为伙记好恶好无礼貌,店舖位置方便所以先会有咁多客.希望店方对店员好D,有D店员做到个样好惨,怨气好重,会骂客人