2024-01-01
又到圣诞 今日去尖沙咀行街睇灯饰 去左The One揾野食 商场里有齐泰菜 火锅 西餐 酒楼等选择 我同朋友就拣左The Point食西餐晚餐有Set Dinner选择 Starter可以拣沙律/汤 亦可以加购价叫小食 有鸡翼 Truffle Fries 甜品等Options 会抵食D 不过因为我想拣自己钟意食嘅嘢食 所以就只系主餐牌度单点我叫咗原只烧春鸡 伴碟仲有蜜糖蕃薯同埋芦笋 春鸡外皮微脆 加左迷迭香烧既春鸡 鸡肉啖啖肉 蜜糖蕃薯可以当淀粉主食食 我就最钟意佢够多蜜糖 多到可以拉丝圣诞节做紧啲特饮 Merry Santa 系士多啤梨酱加小红莓汁&梳打水同棉花糖 Winter Wonderland 系Gin沟蜜糖伯爵茶同手打奶盖 呢两杯睇相都觉得好靓 下次可以同朋友黎饮野