原来启德体育园启德零售馆商场𠮶边已经开咗新餐厅‼️😱放假去行吓,呢到变左好多‼️见到开左The Pantry Club,系旺角MOKO The Pantry & Chips Republic的新分店,主打Causal 西餐Cafe,发现Lunch Set $138 包是日餐汤或沙律、主食、甜品、饮品,The Pantry系列餐厅系质素保证,性价比不错!Lunch Set🔸是日餐汤或沙律🔸青口忌廉新鲜阔面🔸窝夫配雪糕我哋要左餐汤,今日系龙虾汤,虽然无龙虾肉,但系龙虾味道浓郁!主食有得拣Burger/Pasta/Pancake/Pizza,总有一款啱食,我就要左青口忌廉新鲜阔面,酱汁Creamy用左阔条面,好挂汁仲好有咬口!甜品的窝夫都好香脆,配上云尼拿雪糕,成个lunch set真系好丰富☺️☺️FOURSQUARE PIZZAS🔸Prosciutto Burrata🍕一开始都冇睇清楚系方形嘅Pizza😆一上枱已经好香,佢既pizza底似系焗得好香脆既多士,配上拉丝芝士🧀巴马火腿、蕃茄🍅火箭菜🌿味道都几好👍🏻🔸Salmon Tacos想要多个小食又唔想太heavy,可以拣Tacos ,配料有烤一

Lunch Set
🔸是日餐汤或沙律
🔸青口忌廉新鲜阔面
🔸窝夫配雪糕

FOURSQUARE PIZZAS
🔸Prosciutto Burrata🍕

🔸Salmon Tacos
想要多个小食又唔想太heavy,可以拣Tacos ,配料有烤一口三文鱼、酸椰菜、青瓜、蕃茄莎莎、牛油果酱、酸忌廉、沙律菜、蜜糖是拉差酱,成个配搭都好清新,食落好Juicy,味道丰富!

🔸The Pantry's Pancake🥞
甜品要左个招牌厚班戟,配上焦糖牛油、枫糖浆、水果,制作需时,要预早叫定。厚班戟系日式疏乎厘pancake𠮶种,充满蛋香,好松软,又唔会太过空气感,食落口咩都无🤣

🔸抹茶鲜奶🍵
🔸鲜奶咖啡
Lunch Set可以跟Latte,比较Nutty啲,朋友就要左杯Matcha Latte,抹茶味浓郁!

📍#ThePantryClub (#启德美食)
九龙城启德承启道38-39号 #启德体育园 #启德零售馆3 G楼M3-005号舖