2019-09-23
今日同朋友喺铜锣湾,揾到呢间餐厅。环境宁静有几分优雅,而且灯光有啲昏暗,有几份浪漫嘅气氛,系同朋友或情侣聚会落脚唔错既选择。有个晚餐套餐精选,不过我哋比较喜欢散点,因为自由度大啲。甜薯条 (⭐⭐⭐⭐⭐)首先黎个甜薯条。甜薯条有蛋黄酱同茄汁,薯条厚身粗直,热辣辣,食落有咬感,而且份量都算多。西冷牛扒 (⭐⭐⭐⭐⭐)重点推介西冷牛扒。点咗五成熟,比想像中熟少少,不过都可以。牛扒几大块,唔会太烟韧,有口感,食落都容易咀嚼,大概价钱288蚊,另外附送脆薯。水牛鸡翼 (⭐⭐⭐⭐⭐)另外我哋仲点咗一款小食,就系水牛鸡翼,系辣嘅,一共六件。外皮超级好味,有少少邪恶,啲汁都好正,另外有沙律点缀下,卖相都唔错。白汁意粉 (⭐⭐⭐⭐💢)最后点咗个白汁意粉,有烟肉碎作为配料。白汁都几香浓,钟意食意粉嘅同行朋友就特别喜爱。最后埋单一个人二百几蚊,以咁嘅价钱呢讲喺铜锣湾闹市,食到饱饱,都几满足。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ The Stadium 铜锣湾波斯富街48号轩尼诗大厦2楼推介菜式:甜薯条、水牛鸡翼👍🏻地点方便 👍🏻口感唔错👍🏻份量超大
有个晚餐套餐精选,不过我哋比较喜欢散点,因为自由度大啲。
甜薯条 (⭐⭐⭐⭐⭐)
西冷牛扒 (⭐⭐⭐⭐⭐)
水牛鸡翼 (⭐⭐⭐⭐⭐)
白汁意粉 (⭐⭐⭐⭐💢)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Stadium 铜锣湾波斯富街48号轩尼诗大厦2楼
推介菜式:甜薯条、水牛鸡翼
👍🏻地点方便
👍🏻口感唔错