2016-07-29 1503 浏览
认识这间店是因为这里有一大盘咖哩饭, 有兴趣的人系可以挑战自己食量.不过只系睇个图片咖哩饭又真系几吸引我去食....二星期前就决定来试下这里咖哩. 当晚6时半左右加上平日来到店铺细细唔算多位, 已经有几枱客人,我地安排坐近门口.店员都好贴心即奉上一个蓝子俾友人放袋.2个人都唔算太好胃口, 决定叫个沙律同咖哩乌冬一齐食.其实餐牌食物选择唔算多, 沙律都系只有3款可惜当我想点其中一款时店员话沽清!!下.............晚市刚开始就沽清!!最后点左另一款日式沙律, 用左菠菜青瓜等再加入胡麻酱, 蔬菜好新鲜不过初时来胡麻酱好少, 后来叫店员再加添胡麻酱她们都非常乐意.咖哩选择就多啦,除左有平时我认识的日式咖哩, 仲有白咖哩, 黑咖哩及绿咖哩, 今次我地试个白咖哩, 面层泡沫系用薯仔打成, 听个名又真系几吸引, 但味道就一般.自己觉得淡而无味, 豚肉片亦无咩味道, 成碗野我觉得乌冬叫最好味再加入半熟蛋.整体上食物味道都OK, 只系佢地特色咖哩就好一般, 下次有机会来都系叫番正常日式咖哩比较好D.地址: 铜锣湾边宁顿街14号地下

店员都好贴心即奉上一个蓝子俾友人放袋.

2个人都唔算太好胃口, 决定叫个沙律同咖哩乌冬一齐食.

地址: 铜锣湾边宁顿街14号地下

2016-07-14