2010-01-31 12 浏览
一行二人来到当当烧,bar 枱上挂满木柀,挺有日本和风色彩,环境比我想像中狭窄,只可容纳得小量枱子,枱与枱之间距离好近,套餐不吸引,所以散叫了1: 当当烧饼︰馅料有海鲜、八爪鱼、木鱼,棷菜 etc, 都不太记得,味道口感与正宗烧饼还有很大段距离,有large and small size 选择,女侍应话large 系供二人食用,姑且一信,点知份量系极小,有如一人份量。2. 芝士年糕波︰成$ 2x, 点知得两粒,呆左,间铺头系咪寒酸左d?? 因为炸完就上菜,够热,有香浓芝士味,本人觉得佢炸浓左小小,但都acceptable,因我系炸物爱好者。3. 鳗鱼烧拉面︰见menu 上有盐烧拉面及普通烧拉面,女侍应话盐烧拉面会较咸,价钱相比贵几蚊,咁梗系拣普通烧啦,又系有大小size,我地都系怕不够吃,所以order 了large size,点知黎到,个份量根本系一人份量,(我心谂如果d 人唔知order 了small size 咪弊家伙??唔够分ga wor??)间铺头真系好识做生意下。味道普通过普通,同大排档d炒面无异(我都懒得影底),唔知系咪因为鳗鱼关系,成碟拉面有d 腥,no good,加上

2. 芝士年糕波︰成$ 2x, 点知得两粒,呆左

。味道普通过普通,同大排档d炒面无异(我都懒得影底),唔知系咪因为鳗鱼关系,成碟拉面有d 腥,no good,加上我食到有沙,唔掂﹗﹗

食物虽一般,唯服务挺好,女侍应会不时自动替客人加茶,态度有礼,值得一赞
,但份量真系太小了,价钱就定于中上,不抵吃,我与友人之后要去买个鸡蛋仔黎垫肚才行。
两粒芝士年糕
不过不失当当烧
2010-01-15
$112.5 (晚餐)
  • 芝士年糕(注意︰得两粒)