2023-01-04 1516 浏览
Cova Pasticceria & Confetteria 📍尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心1楼116A & B号舖 📍沙田 九龙塘 元朗 观塘 金钟 中环 铜锣湾 太古 东涌━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━成年人唔过生日都可以买一个蛋糕嚟食 冇特别理由之下买咗cova嘅Tiramisu蛋糕 不过可能期望太高所以冇惊喜🫢━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍰 Tiramisu cake $278▶︎ 层次上至下系mascarpone cream同蛋糕体交叠 最顶有撒上可可粉同朱古力粒▶︎ 见到蛋糕体系微微浸咗咖啡液 不过每层蛋糕嘅湿润程度不一🧐 唔知系咪因为第二朝先食 蛋糕体有啲干 尤其系咖啡液唔多嘅部分▶︎ mascarpone cream嘅质感比较挺身 入口会有少少浆住口嘅感觉 冇佢其他蛋糕款咁轻盈▶︎ 整体食落系比较腻口嘅感觉 Tiramisu嘅咖啡味同酒味都唔算太突出 不过甜度就未算好高👌🏻好味指数:●●●○○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━到访日期: 9月中 (外卖)快乐指数😋: ⑥①/①⓪⓪ 性价比: 🌕🌕
📍沙田 九龙塘 元朗 观塘 金钟 中环 铜锣湾 太古 东涌
🍰 Tiramisu cake $278
好味指数:●●●○○
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到访日期: 9月中 (外卖)
快乐指数😋: ⑥①/①⓪⓪
性价比: 🌕🌕🌘🌑🌑