2023-04-24
呢间上海小店位于红磡,人气一直高企,决定今日去试一试🤓 店舖唔大,大概5张枱,环境唔算阔落,但呢个就系小店特色👍🏻 未到门口已见人龙,夜晚8点到达,大概等左30分钟有位了😌 虽然是小店,但有多款菜式选择,花多眼乱,样样都想试👉🏻👈🏻 最后叫左2碗面同一款小食🌟鸡丝粉皮呢度嘅鸡丝粉皮用碗载住,同平时食开嘅好唔同,特别系个芝麻酱,芝麻酱自家制,浓浓的芝麻香,因为比较杰身,所以每条粉皮都可以沾上芝麻酱🤤 鸡丝和青瓜份量十足,非常开胃🙂⭐️嫩鸡烩面每次食上海菜我都必定嫩鸡煨面,呢度嘅嫩鸡煨面最出色嘅地方系个汤底,汤底是奶白色的,食落有点像忌廉味又带点奶味,味道浓郁,好好食!鸡肉有点鞋身,但无雪味,可接受,幼面劲嫩滑,好满足!🌟熏鱼面熏鱼好好食!唔会过干,份量都算多,有几旧大大旧,但食嘅时候小心有骨,反而汤底略咸,建议唔好饮晒所有汤😜另外,老板好亲民,态度好好,果然系富人情味嘅小店!决定下个月再黎帮衬🤤
🌟鸡丝粉皮
⭐️嫩鸡烩面