2021-09-26
💚Soi.29💚小编见餐厅新开就去试下。餐厅有规定75分钟用餐时间,坐位比较少,可能book位会比较好。上菜速度都几快,而且态度几好,所以第一印象唔错。马拉盏炒椰菜苗椰菜苗好新鲜,爽脆。一上其实好香,但食落会有少少失望,因为唔够马拉盏味,小编觉得可以再浓味啲。串烧拼盘有鸡软骨,猪肉,鸡肉同肠仔,再另外配上沙嗲酱。沙嗲酱味道比较淡,但所有串烧都有几香嘅炭烧味。鸡肉:好嫩,juicy,而且唔干,几好食。猪肉:小编就觉得有啲肥,咬到肥肉嘅位会多少少,同埋肉质唔够滑,呢个麻麻。鸡软骨:爽,脆。几好食,但呢个就明显食到好油。肠仔:因为喺厨房肠关系,所以会几咸,呢个都麻麻。泰式干炒 (河粉)份量正常,入面包咗鸡肉。好香,有锅气。河粉都有咬口,唔会炒到好‘林’,所以呢个几好食。小编会推介呢个。椰青就系正常椰青😂但要留意系呢间餐厅嘅𩠌菜都比较多油,可能叫野饮会好啲。另外,今日小编咁啱撞正餐厅有免费雪条食嘅时候(逢星期四五六就会有雪条食🙈 店员亦会主动讲,走都会问你有冇食到),所以食完饭就食咗条泰式奶茶雪条,满足,顺便去埋油🤣
💚Soi.29💚
马拉盏炒椰菜苗
串烧拼盘
鸡肉:好嫩,juicy,而且唔干,几好食。
鸡软骨:爽,脆。几好食,但呢个就明显食到好油。
肠仔:因为喺厨房肠关系,所以会几咸,呢个都麻麻。
泰式干炒 (河粉)
椰青
就系正常椰青😂