2019-12-24 43 浏览
今日同hubby去左TST行街,见到The One对面有间环境好舒服,好warm嘅泰国餐厅,俾个menu吸引左入去。餐厅干净企理,入面用左粉红色sofa,别有一番和谐亲切感。我哋叫咗个泰式船河 (鱼丸及猪肉丸),牛船河汤底好香浓,味道唔会太咸,配料又足,我哋食得好滋味!另外,仲叫咗半只泰式烧鸡,Waiter有预先同我地讲呢只鸡会即叫即烧,令我哋有D期待⋯果然冇令我哋失望,卖相好出色,看得出厨师系个有心思的人,只鸡皮脆肉嫩,腌得好入味,加埋个泰式辣酱好开胃。最后,想介绍埋个(猪肉)生菜包,又系醒胃之选!order𠮶阵女侍应好细心,提我地要注意返个辣度,因为厨师系泰国人,所以会比其他嘅泰式餐厅辣,最后我哋叫咗小辣。生菜包配有脆卜卜嘅猪油渣,邪恶得黎又有D咬口,有生菜包住D酸辣肉食,降低左饱滞感,唔会觉得腻!因为两个人食唔到太多嘢,所以仲有好多菜色留待下次再试。

因为两个人食唔到太多嘢,所以仲有好多菜色留待下次再试。

正宗泰式河粉(牛船河汤底)
生菜包
泰式烧鸡
2019-12-23
正宗泰式河粉(牛船河汤底)
生菜包
  • 泰式船河