2022-08-09 49 浏览
平时好少去大角咀呢边,不过都听过朋友讲呢头其实几多嘢食,有朋友食过呢间泰国餐厅,觉得几好介绍我哋去试吓。餐厅叫做泰嘟嘟,唔知系咪Tuk Tuk嘅译音~咁啱我哋四个人,就可以坐到四人卡位,系泰国Tuk Tuk车嘅布置,好得意呀!同埋位置好有私人空间感同朋友倾偈非常适合平时都有食开泰国嘢,离不开必要嘅几样𩠌,咖喱、薄饼、炒金边粉、泰式虾饼、生菜包、烧猪颈肉而咖喱我哋拣咗黄咖喱花甲,啲花甲都算唔少只,同埋我好钟意呢只黄咖喱味,适合唔食得辣嘅人士,仲甜甜地添! 点薄饼食真系一流!今次仲叫咗冬阴功海鲜汤同埋马拉盏炒椰菜苗(平时都系食开马拉盏通菜,朋友话椰菜苗系泰国菜先有😹 第一次食,都唔错!)而个冬阴功海鲜汤真系超足料!!好多海鲜!🦐🐟 同样,唔系太辣,酸酸甜甜好开胃,好正!不过我本人钟意饮汤多过食海鲜😂😂 就有少少唔够喉😆最后必赞嘅系!饮品!!我叫咗杯芝士奶盖菠萝沙冰,其实同泰国嘢唔系好衬,不过个名好吸引所以试吓~~ 本身都有担心呢度整奶盖好唔好饮😂 结果系:好!好!饮!!! 面头啲芝士味好正,搅匀左之后下面啲菠萝沙冰唔会话得冰而冇乜味,好香菠萝味而且冇渣(太好了😭)我哋四个人食咗劲多野,买单

同朋友倾偈非常适合

点薄饼食真系一流!

泰式生菜包
鸡丝炒金边粉
泰式烧猪颈肉
月亮虾饼
黄咖喱炒花甲

马拉盏炒椰菜苗

泰式冬阴功海鲜汤

最后必赞嘅系!饮品!!
芝士奶盖菠萝沙冰

我哋四个人食咗劲多野,买单先至$800有找,人头$200都唔洗😱 性价比真系几高!
唔怪得啲人话呢头多好嘢食啦,下次有机会再嚟呢边揾食🤣

2022-08-08
泰式生菜包