平时经过都好想买, 因为款式多, 馅料又特别, 仲系用自家酵素, 非常健康. 早几日终于试咗, 好惊喜!麻糬包($6): 细细个, 面包超松软, 咬落去有麻糬,烟烟韧韧, 又有D红豆系里面, 唔会太甜, 吃感好好, 好食😋今日我又试买咗另外三个 唔起一次过啊玫瑰洛神花乳酪包($25): 佢系镇店之宝, 又见到有咁多好评, 过然无令我失望. 新鲜出炉时买, 热辣辣, 咬第一口, WOW~~😍😍😍 面包外脆内软, 里面有D dried fruits, 好似红莓or 洛神花, 有玫瑰味. 咬到中间仲有流心芝士乳酪❤️❤️❤️, 整体不论外型, 口感, 味道都好夹, 一流, "此等享受只应天上有" 😋 $25 好抵因为几大个, 食到一半多D 已觉滞蔷薇荔香($28): 见到Ueno bakery&enzyme fb page 推介呢款包因为无糖无油无牛奶无蛋, 几得意. 食落有荔枝肉, 核桃提子, 虽然都大个, 但苦咗D , 系麦包粗糙质地... 我一般啦但好健康香芋酥($8): 我想试抹茶味但今日无:/ 呢个酥多馅, 但可以增强芋头味, 都普通ok 嘅, 钟意的话可试试整体:-铺头小小但款式齐全吸

今日我又试买咗另外三个
唔起一次过啊

整体:
-铺头小小但款式齐全吸引, 由台式酥饼, 蛋糕, 面包, 到饼干, 自家制滋润黑糖冬瓜茶

-姨姨服务态度好, 会介绍D 款式俾客人
-价钱虽比普通面包铺贵, 但物超所值, 健康D, 有质量+有质素
-^比起同一条街类似的那间台式面包铺, 仲大个D平D
-极力推介玫瑰烙神花乳酪包👍👍👍

得闲经过可入去睇下支持下买下explore下其他款式😆😋

PS 次次都无影相因为同其他人影个D 一样, 且忍唔住食😁
外卖自取
$25 (其他)
  • 玫瑰洛神花乳酪