2016-01-27
入屯门探朋友, 大乡里第一次黎到V CITY揾野食见到呢间个MENU好抵食于是就入左去3个人食,叫左一个$198二人餐,再加个咖哩加薄饼,再散叫一杯什果冰,我冇记错二人餐有个冬荫功汤,一个卤水猪脾,一个炒菜芯,一个炸虾饼,两个白饭(我地加10蚊转左2个油饭)同埋一个甜品。只能够讲以而家嘅物价,再加上喺一个大商场入面黎讲,198+10%可以食到咁多野真系抵到烂,再加上食物质素唔差添,真系值得再去,可惜我唔系住果头~~立即去相海鲜冬荫功汤:味道就唔错嘅,亦真系落足料入面有好多海鲜,但系唯一一样野唔明白,就系点解会有日式呜门卷系入面=.=卤水猪脾:呢个值得推介,猪脾肉好淋,卤水汁味道亦刚刚好蒜蓉炒菜芯:菜芯新鲜,唔错炸虾饼:虾饼炸得好脆身,虾味亦足,但友人唔钟意入面有粒粒蔬菜粒,反而我觉得OK,食落口好似冇咁油腻薄饼:都OK嘅,不过冇乜特别咖哩牛腩:牛腩够淋又大旧,咖哩汁捞油饭PERFECT MATCH~加埋一三个人食左三百二十几,抵食啦,去太X食个小菜加套餐都一旧水落楼一个人总括黎讲我对呢一餐几满意,味OK,够饱肚,饱到甜品食唔落,如果有机会再黎,都想试下大家推介嘅喇沙
见到呢间个MENU好抵食于是就入左去
立即去相 海鲜冬荫功汤:味道就唔错嘅,亦真系落足料入面有好多海鲜,但系唯一一样野唔明白,就系点解会有日式呜门卷系入面=.= 卤水猪脾:呢个值得推介,猪脾肉好淋,卤水汁味道亦刚刚好 蒜蓉炒菜芯:菜芯新鲜,唔错 炸虾饼:虾饼炸得好脆身,虾味亦足,但友人唔钟意入面有粒粒蔬菜粒,反而我觉得OK,食落口好似冇咁油腻 薄饼:都OK嘅,不过冇乜特别 咖哩牛腩:牛腩够淋又大旧,咖哩汁捞油饭PERFECT MATCH~