2019-07-30
南昌站新开咗商场V walk!住系附近既我梗系同友人去睇吓啦 好多好多食肆同各种不同类型商店 行到攰就入咗呢间新派中菜厅 小富临装修既摩登又时尚见好多人都嗌乳鸽,原来开业优惠乳鸽买一送一!梗系唔执输嗌啦热辣辣新鲜出炉,一开二方便食用 味道啱啱好 唔好话好咸 肉质鲜美多汁 唔错唔钱五星拼盘虾饺,凤眼饺,菜苗饺,烧卖同小笼包 加埋就系五星拼盘啦!款款都好食,不过你问我边个最推介就系菜苗饺 皮薄馅靓 好少做得咁好食姜茸松露鲜龙虾(开边)姜茸同松露系未黎之前系无念过可以mix埋一齐!当我见到餐牌既时候都怀疑紧究竟会系咩味呢?点知一试就爱上!姜茸加埋松露食落一开头有种好新鲜同清新既感觉,之后松露既后劲就黎啦 老实讲我都唔太形容得到位,想知系咩味就梗系过黎试吓啦讲成段都未讲主角龙虾添 大大只足料 肉质鲜嫩几甜 个汁咁正都无抢到主角既鲜甜味!掂呀花生苗紫金酱炒蛏子皇友人见到话啲芽菜咁大既,其实系花生苗黎既几有益身体 好少见出面有得食 呢度见到就嗌咗黎试吓 配合蛏子 配搭都几新颖 辣辣地咁红菜头咸鱼鸡粒炒饭咸鱼鸡粒炒饭就食得多 加红菜头就真系无试过,平时系茶餐厅食呢个饭会好咸同好干!呢度改良咗之后易入
行到攰就入咗呢间新派中菜厅 小富临
装修既摩登又时尚
见好多人都嗌乳鸽,原来开业优惠乳鸽买一送一!
梗系唔执输嗌啦
热辣辣新鲜出炉,一开二方便食用 味道啱啱好
唔好话好咸 肉质鲜美多汁 唔错唔钱
五星拼盘
姜茸松露鲜龙虾(开边)
花生苗紫金酱炒蛏子皇
红菜头咸鱼鸡粒炒饭
咸鱼鸡粒炒饭就食得多 加红菜头就真系无试过,平时系茶餐厅食呢个饭会好咸同好干!呢度改良咗之后易入口好多 首先无咁咸啦!卖相又靓 味道仲要健康咗 每粒饭都上咗色 非常均匀
总结,服务味道价钱都属中上 性价比高
如果黎行新商场既点都要试吓呢间新派粤菜「小富临」