2012-07-15
Vero chocolate既位置都真系算难揾,一黎位置已算唔太方便,系演艺学院对面,二黎系揾到个位都唔知系边,原来要行上一条小小既楼梯先到,系头去,如果系湾仔中心地带行到黎呢度都已经身水身汗入到去环境同外面都几唔同,入面环境几优雅,仲有几个好特别既朱古力摆设,有一个半开放式既饼房,坐既系一张张既圆枱。好适合静静既享受一个下午,出面既风景亦很优美点左最出名既热朱古力,同一条朱古力榛子条两样野既外表都真系无批评,靓到好似艺术品特别系杯热朱古力(Signature Dark Chocolate 70%),面有一层微溶既朱古力,上面有vero字样既花纹,呢杯热朱古力真系热+朱古力,真系好似饮紧一杯用溶左朱古力整既,系我饮过浓度最高既朱古力热饮,但最唔钟意既系呢杯热饮带微酸,饮落差少少朱古力榛子条(Chuao Caramel):好食系算几ok,但索价太高,唔系好值,讲紧系六十蚊,就算五星酒店卖既都系讲紧四十几蚊咋㖞店员服务都几殷勤,成日都湛水总括黎讲,呢度环境很写意,热朱古力很特别,但食物甜品就一般,索价略高,但可以一试
入到去环境同外面都几唔同,入面环境几优雅,仲有几个好特别既朱古力摆设,有一个半开放式既饼房,坐既系一张张既圆枱。好适合静静既享受一个下午,出面既风景亦很优美 点左最出名既热朱古力,同一条朱古力榛子条
两样野既外表都真系无批评,靓到好似艺术品
特别系杯热朱古力(Signature Dark Chocolate 70%),面有一层微溶既朱古力,上面有vero字样既花纹,呢杯热朱古力真系热+朱古力,真系好似饮紧一杯用溶左朱古力整既,系我饮过浓度最高既朱古力热饮,但最唔钟意既系呢杯热饮带微酸,饮落差少少 朱古力榛子条(Chuao Caramel):好食系算几ok,但索价太高,唔系好值,讲紧系六十蚊,就算五星酒店卖既都系讲紧四十几蚊咋㖞 店员服务都几殷勤,成日都湛水
题外话/补充资料:
P.S 店员系讲英文架