2023-07-06 31 浏览
有日心血来潮突然想食甜嘢,但又唔想食雪糕,咁啱经过呢间crepes店,俾佢出边嘅装饰吸引咗就入咗去。甜嘅款有好多种同埋啲味道都几新颖,谂咗好耐最后拣咗抹茶红豆白玉味加一杯水蜜桃梳打。呢间舖头好有透明度,一落完order隔住个玻璃可以睇住师傅整。Crepes 个皮本身已经系抹茶味,再加埋入边嘅抹茶cream/custard 同埋红豆真系好正,我特别钟意后面𠮶片干菠萝。食到咁上下个饮品啱啱整完,超级靓,好似星空一样🌌 不过好细支,饮咗几啖就饮完,我同个朋友都唔够喉即刻嗌多支柚子蜂蜜梳打,本人就觉得柚子好饮过水蜜桃。总括然而,very like 呢间嘅crepes ,师傅好有心机整,唯一缺点嘅就系地方比较偏远,不过下次会再嚟试吓佢嘅咸味款!