2021-07-04 960 浏览
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻呢间坐落于尖沙咀嘅楼上cafe,环境颇为舒适。👧🏻今次系平日嘅lunchtime光顾,冇提前book枱,当时店内嘅人流不算多,冇大街上嘅挤拥同压迫,亦冇用餐时间嘅限制,可以放心倾耐啲计都唔怕阻住下一位客人🤣座位方面可以选择靠窗嘅梳化座位🛋普通座位🪑或者Tatami。但因为👧🏻懒得除鞋嘅关系就拣咗最近嘅座位坐低咗🤣首次试食👧🏻就拣咗卖相睇落最呃likes嘅富士山黑豚肉咖喱饭🍛同柏士图青酱雪糕海鲜意大利面🍝✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 1)富士山黑豚肉咖喱饭🍛 $118一摆低👧🏻即刻心心眼😍卖相真系好靓好呃到likes🤣黑豚肉同杂菌等等嘅配料都好足料🤤分量亦都够晒大份!但略嫌咖喱相对稀身同埋淡味,捞饭食嘅时候有少少逊色🙈如果可以浓稠啲会更加好食!😍卖相:🌕🌕🌕🌕🌑😋味道:🌕🌕🌑🌑🌑 2)柏士图青酱雪糕海鲜意大利面🍝 $138呢个意粉睇落都好特别🌟摆低先试下个雪糕筒🍦可能浸系啲酱入面嘅关系,口感比较淋身,冇乜脆卜卜嘅感觉🙈之后将青酱雪糕球同淡忌廉加意粉捞匀,质感尚算creamy,但味道较为清淡🤔觉得再浓稠啲的话,味道都会加以提升💪🏼海鲜配料方面只有几只虾同埋带子仔
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

1)富士山黑豚肉咖喱饭🍛 $118

😍卖相:🌕🌕🌕🌕🌑
😋味道:🌕🌕🌑🌑🌑

富士山黑豚肉咖喱饭

2)柏士图青酱雪糕海鲜意大利面🍝 $138
呢个意粉睇落都好特别🌟摆低先试下个雪糕筒🍦可能浸系啲酱入面嘅关系,口感比较淋身,冇乜脆卜卜嘅感觉🙈之后将青酱雪糕球同淡忌廉加意粉捞匀,质感尚算creamy,但味道较为清淡🤔觉得再浓稠啲的话,味道都会加以提升💪🏼海鲜配料方面只有几只虾同埋带子仔🍤但胜在洋葱同杂菌份量多!所以都够料𩠌晒啲意粉!🤣

😍卖相:🌕🌕🌕🌑🌑
😋味道:🌕🌕🌑🌑🌑

总括黎讲,食物嘅卖相的确吸睛🤩但食物嘅味道仍有进步空间💪🏼但环境算系安静舒适,如果志在打吓卡、呃吓likes嘅话,都可以一试嘅😚

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整体评分✨(5分满分!)
🏠环境:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻服务:🌕🌕🌕🌑🌑