2013-10-30
中环八点收工, 当然希望吃一顿好的.上OpenRice一搜寻,这间又出名Waffle又出名晚Skillet, 立即入我法眼坐扶手电梯过去,位置比偏,左手边还有一间专做Waffle的抢生意,不过这间一店两食,又可以医肚又可以食甜品,系门口比店员姐姐讲两句就入左去, 佢态度好好,好亲切.一入去睇下Menu, Dinner Set 冇Skillet 又得半份Waffle而且几贵就散叫左前菜沙律,Skillet 同CarbonaraSalad 唔错,鸭有鸭味,伴碟又美观,味道适中,放工岩食.薯仔浓味,就算饱饱地,一粒粒食都滋味蛋的形状令我以为送水牛芝士咁好.Carbonara冇图,冇惊喜,水准一般,伴碟同Salad一样咁靓,食落生左少少唔多热.最后重点,Waffle酸味味的草莓加上好味既Waffle 正雪糕系热辣辣Waffle隔离当然要快D食.
一入去睇下Menu, Dinner Set 冇Skillet 又得半份Waffle而且几贵就散叫左前菜沙律,Skillet 同Carbonara Salad 唔错,鸭有鸭味,伴碟又美观,味道适中,放工岩食. 薯仔浓味,就算饱饱地,一粒粒食都滋味
蛋的形状令我以为送水牛芝士咁好.
Carbonara
冇图,冇惊喜,水准一般,伴碟同Salad一样咁靓,
食落生左少少唔多热. 最后重点,Waffle
酸味味的草莓加上好味既Waffle 正
雪糕系热辣辣Waffle隔离当然要快D食.
题外话/补充资料:
唔知佢系咪觉得我地好肚饿,我叫左6,7分钟野食就上枱
我两个人,一个前菜,两个热食,竟然三碟同一时间一齐上,
食西餐第一次见,最搞笑系热食唔多热,然后睇到睇到左边张枱叫既野差唔多
心谂「唔怪得佢地煮咁快,系翻热既」之后我食甜品时另一张枱叫Skillet
上枱时有热气上来,D油咋咋声.明白晒.
Waffle店重点系Waffle