2023-05-15 63 浏览
二访Orka~ 之前食过lunch 对佢印象不错😆 今次去开中环 就试下佢嘅Weekend Dinner 🥰 建议大家去食记得订位啦✨夜晚去到现场仲有DJ,真系好有气氛‼️Scallops & Bacons肥美嘅带子焦香表面又保留内在的嫩滑,上面有烟熏英国培根,配西兰花、黑松露味好重嘅特制酱汁,味道好有层次💕Broco-Loco Salad烤有机西兰花,配干酪大蒜片等~西兰花好爽脆,好重蒜香,咬到芝士粒又几有口感✨Smoky Beefy Short Ribs呢款系经历48小时慢煮嘅澳大利亚短排骨(无骨),质感好淋好易咬👍🏻配好惹味嘅特制烧烤酱、甘笋、有机鹰嘴豆及西兰花💕Barramundi Eggplant Stack鱼皮香脆,肉质厚实,鱼味浓郁💕就咁都见到好有层次,仲有Orka 好signature嘅橙色圈圈🤣下层有烤茄子,最下层有羽衣甘蓝配酱汁🥰Grove Market饮到有迷迭香、麝香草、菠萝,柠檬🍋水果味较重又有香味淡出,酸甜中带有清新的感觉🥰Apple Fizz有苹果醋、蔓越莓、苏打水调配而成✨苹果醋较出又唔会太浓,酸酸地好爽口✨
Scallops & Bacons
Broco-Loco Salad