2023-07-26
☕️Weekend chill住叹杯靓啡☕️-Weekend成日形住一定要瞓多几个钟慢慢食个靓brunch先算系nice weekend🤣 所以今次就去咗朋友推介推过唔少咖啡大奖嘅cafe😚-🍳Monster All Day Breakfast 超级全日早餐 $135作为all day breakfast最紧要系多款式嘅食物😏 话明系monster 佢嘅份量超级足😚 有沙律菜 车厘茄 水果 烟三文鱼 烟肉 肠仔等 仲有烧得几好味嘅芝士大啡姑 同香喷喷嘅炒滑蛋 加上唔少得嘅焗豆 配上法式奶油餐包 啱晒选择困难人士😛-🍝冬阴公酱配虎虾意粉 $145虎虾份量都算多 肉质新鲜弹牙🦐 意粉嘅质地都有少少al Dante 令人有啲惊喜 因为cafe嘅热食通常都ma ma day🤣 佢嘅酱汁系好浓郁嘅冬阴公浓汤 有酸有辣 不过朝早食可能人有啲人会觉得重口左少少😂 -☕️Ice Drip Coffee +$35最后点可以唔叫啡 叫咗嘢食可以用半价配餐饮 我地就㨂咗冰滴咖啡 当日嘅啡系偏nutty路线 有啲淡淡嘅焦糖味 好香 夏天饮就够晒fresh❤️-🍵Iced Hojicha Latte +$27另外冰焙茶
🍝冬阴公酱配虎虾意粉 $145
☕️Ice Drip Coffee +$35
🍵Iced Hojicha Latte +$27
另外冰焙茶拿铁好浓郁 焙茶味道好足 唔会太水 而且唔会太甜 唔饮咖啡嘅朋友都可以试下😚
📍Studio Caffeine (庙街) (佐敦)
佐敦庙街284号地下