2021-08-15
前排有朋友话铜锣湾有间花花世界,心思思都想嚟会一会,入到去真系少女心大爆发,餐厅内部靓到好梦幻,好似置身系色彩鲜艳嘅花园入面🥰🍽Sawa Dee 短管面- 成个短管面味道调校到非常惹味,辣得好过瘾好爽口,食到满满嘅泰式风味,劲钟意只口味,令人欲罢不能- 短管面都几特别,平时相对少食,烹调得几好,面质烟韧有咬口,连埋辣辣啲调味同烟肉,一啖接一啖,停唔到口🤤🍽韩式写浥菜烟鸭胸炒蝴蝶粉- 钟意韩式泡菜同酸酸辣辣嘅朋友仔们就要嗌呢个,味道配搭得恰到好处,酸辣爽口嘅泡菜配搭软身咸香嘅烟鸭胸好好味,尤其对我呢个鸭胸迷- 蝴蝶粉软身,而且其造型特别挂汁,啖啖都滋味满溢🤗🍹蝶豆花绿茶- 蝶豆花绿茶一上台就好eye catching,紫黄嘅颜色渐层效果非常亮丽显著,啱晒打番张卡📸- 蝶豆花绿茶唔但止睇得,仲好好饮,入口微甜,上层嘅绿茶冰冻,下层嘅蝶豆花微暖,两者混合,简直系perfect 😍🍹玫瑰花酿红茶- 玫瑰香味份外突出,清幽嘅花味同醇厚嘅茶韵完美融合,份外refreshing ,啖啖都好清新😆朋友仔果然冇介绍错,餐厅靓到💯分,食物打卡一流,而且质素都唔错,啱晒情侣或朋友嚟聚一聚🥳
🍽Sawa Dee 短管面
🍽韩式写浥菜烟鸭胸炒蝴蝶粉
- 蝴蝶粉软身,而且其造型特别挂汁,啖啖都滋味满溢🤗
🍹蝶豆花绿茶
🍹玫瑰花酿红茶