6天前
餐厅:WM Café & Bar地点:红磡马头围道菜式:西餐餐牌:意大利饭及意大利粉、薄饼、汉堡、主菜、小食、汤及沙律、甜品、饮品,都有套餐。WM经典下午茶(两位用)$198 另加一三层架上枱好正呀!薄饼4选1,我地选左巴马火腿薄饼,一客六件,热辣辣上枱,每件都有大大块巴马火腿,芝士同蕃茄酱,再加上火箭菜,食落系脆脆饼底加湿润香甜番茄酱,丰富芝士同咸香巴马火腿,唔错唔错。咸点5款包括:烟三文鱼芝士多士巴马火腿哈密瓜卷系无敌组合柚子蜜糖鸡翼外脆内嫩,唔会太甜鸡尾酒海虾多士,系白面包上面一只加左甜甜地酱汁既虾吉列炸芝士,外脆内滑,好香芝士味。咸点面头加有火箭菜,伴有沙律菜解腻。4款甜点包括:马卡龙,有深浅啡色两粒,分别系朱古力同咖啡味,咖啡味好香!迷你苹果金宝,冻冻地,有唔少苹果肉精选蛋糕系红莓酱芝士蛋糕同柠檬酱芝士蛋糕,芝士蛋糕本身非常滑溜又浓厚,而芝士味突出,饼底都唔错,正。柠檬味仲有柠檬干一块。牛油曲奇有咖啡味同绿茶味,超级松化,咖啡味好香。包热即磨咖啡或者热茶,可以升级餐饮。热柠蜜 加$4 另加一服务员体贴惊我地唔够蜜糖,仲比多一细兜我地。慢煮BBQ烤猪肋骨 $158 另加一烤猪肋
地点:红磡马头围道
菜式:西餐
WM经典下午茶(两位用)
巴马火腿薄饼
咸点
烟三文鱼芝士多士
巴马火腿哈密瓜卷系无敌组合
柚子蜜糖鸡翼外脆内嫩,唔会太甜
鸡尾酒海虾多士,系白面包上面一只加左甜甜地酱汁既虾
吉列炸芝士,外脆内滑,好香芝士味。
咸点面头加有火箭菜,伴有沙律菜解腻。
甜点
甜点
迷你苹果金宝,冻冻地,有唔少苹果肉
牛油曲奇有咖啡味同绿茶味,超级松化,咖啡味好香。
包热即磨咖啡或者热茶,可以升级餐饮。
烤猪肋骨一客四条,都有好多肉食,口感可以,个烧烤酱味道唔错。伴有烤牛油粟米一细兜,烤菠萝一大条切好同田园沙律。呢道主菜都好健康。
总括而言,今日个经典下午茶三层架真系好抵食,呢个价钱有咁多野食,唔系走精致细细件路线,而系件件简单得黎好大件,非常饱肚又可以打卡。餐厅座位舒适,服务员服务唔错。而家每个月都有一两日有live band,下次系2月16日。