2021-02-21
好耐冇黎科学园。趁天气好就带埋细路入去踩单车。午饭时间就黎左呢间cafe食个light lunch。上次黎可能成年之前,餐牌好似唔同左。周日都有午餐,包一杯简单热饮,仲免加一。先到收银俾钱,然后坐低等野食送上。忌廉菠菜烟三文鱼菠菜阔条面 $68卖相冇期望都冇失望。烟三文鱼唔系原块,捞左入d阔条面度,d面够高温所以d三文鱼基本上系熟既。阔条面质感又ok㖞,有d嚼劲唔会过淋,系我钟意既质感,份量好多,食极都有。菠菜都有唔少,同忌廉汁一齐食几嫩滑,另外仲有d爽甜洋葱丝,加d口感。仲有支装芝士粉俾你自己加。WM安格斯牛肉烧汁杂菇芝士汉堡配薯条 $82呢个汉堡真系唔错,首先上下两块包都有超多黑白芝麻粒,超香,同埋焗得超松脆,好食。最底个层包揸左牛油,上面有一块大生菜同蕃茄片,然后就系汉堡扒同上面既烧汁,再加上一块芝士同杂菇就完成。呢个汉堡都几juicy,烧汁味道较出,配合香脆面包好味道,用刀切开四份都方便食用。薯条系波浪厚切,新鲜热辣炸起都几好食。茄汁同芥末酱喺自助调味吧攞。叫左两杯热柠水,每杯两至三块柠檬。总括而言,今次d食物好食左,特别系安格斯牛肉烧汁杂菇芝士汉堡。下次希望试下其他汉堡。笑脸
忌廉菠菜烟三文鱼菠菜阔条面 $68
WM安格斯牛肉烧汁杂菇芝士汉堡配薯条 $82
叫左两杯热柠水,每杯两至三块柠檬。
总括而言,今次d食物好食左,特别系安格斯牛肉烧汁杂菇芝士汉堡。下次希望试下其他汉堡。笑脸主要系俾喜出望外既食物质素。