2018-10-27 1018 浏览
宜家香港人都好注重健康,渐渐都开始注重饮食,之前去另一间健身中心做完,gym之后都唔知食咩好,食外面呢味精或丧食一番,又会有guilty嘅心理。转咗会之后发觉,健身中心里原来有食店,食得健康之余,罪疚感完全无晒,每款食物都有计算卡路里。最令人食得放心就系因为这家店标榜肉类没有荷尔蒙及没有激素除了set meal 之外,之前都有试过,其实仲有其他食物,等我嚟介绍吓鸡肉牛油果羽衣甘蓝卷饼 ($58)在外面买羽衣甘蓝其实都几贵吓, 喺树就可以食到超级食物,健康价值丰富,你可以选择热食或者冻食。牛油果代替咗以往沙律汁再配鸡肉嚟律食,唔会太干身。烟三文鱼蛋卷饼 ($48)丰富嘅蛋白质食物,食物尺寸俾某某连锁咖啡店大份,做完运动真系要食番餐,尽快补给能量。香蕉面包 ($18)Banana Bread,蛋糕嘅质感松软,香蕉嘅香气散发出来,做完运动经常都要食香蕉。香蕉堪称「运动神补品」,因为他含有大量碳水化合物,且属于高GI(升糖指数),高GL(升糖负荷)的食物,能提供你在运动前所需能量,以及运动后所耗损的葡萄糖。平时食开原只香蕉,系时候试下其他用香蕉做嘅食物。另外,今日先发现,YOUNI 系有张 J

最令人食得放心就系因为这家店标榜肉类没有荷尔蒙及没有激素

鸡肉牛油果羽衣甘蓝卷饼 ($58)

烟三文鱼蛋卷饼 ($48)

香蕉面包 ($18)

平时食开原只香蕉,系时候试下其他用香蕉做嘅食物。

另外,今日先发现,YOUNI 系有张 Journey Card,你增值咗之后,可以有额外积分送返畀你,入一蚊就有一分,储够一定积分又可以换其他食物。你当有少少回赠。
  • 鸡肉牛油果羽衣甘蓝卷饼香蕉面包