2022-11-14 476 浏览
今晚冇煮饭,就落去屋企附近嘅Wow Lab试吓佢嘅炸鸡。店舖装修简洁带有少许文青气息,餐厅面积虽不大,但楼底够高空间感十分一啲压迫感都冇,整体都坐好舒服。Menu以炸鸡为主,亦有少量其他食物如意粉、饭或burger。今次我哋就叫左份炸鸡set,一个包,同一个鸡亦拼盘。本来只系打算医肚,但食完真系wow一声😲,估唔到原来普普通通一间快餐店嘅食物原来可以咁出色👍🏻👍🏻 每样食物都超出预期,样样都有质素诚意推介👌🏻👌🏻招牌鸡翼拼盘 WoWLAB's Wings Platter $98拼盘有12只单骨鸡翼🍗,鸡翼有腌过好入味,炸粉适中唔太厚,炸嘅时间都啱啱好,松脆得嚟冇overcook,肉质依然保持嫩滑,出色!鸡翼有2款滋味,1款(应该)系士拉差酱,少少酸又带点辣好惹味,另一款系原味,另有两个酱汁可以点,一个系茄汁另一个系蜜糖芥茉酱,两个都劲好味!拼盘仲有炸洋葱圈🧅,我想讲好耐冇食过咁好食嘅炸洋葱圈,松脆唔在讲, 炸粉下嘅洋葱🧅系啖啖肉非常饱满,原因系佢哋会切头切尾同只选用洋葱中心较厚肉嘅地方,可见店主对食物质素系有要求。另外薯条🍟都炸得好香脆,点埋啲dips又再度加乘🤤滋味脆鸡套餐 WoW

另外薯条🍟都炸得好香脆,点埋啲dips又再度加乘🤤
招牌鸡翼拼盘

滋味脆鸡套餐 WoW Fried Chicken Set $66
套餐有两件鸡(一上脾一下脾),一个薯条/粟米,一杯饮品。因为拼盘已经有薯条所以点左粟米。炸鸡皮脆肉嫩,绝对出色过连锁炸鸡店,而粟米🌽亦都非常香甜,啲个餐一人份量啱啱好。
滋味脆鸡套餐

WoW猪扒包 WOW PORK CHOP BURGER $78
啲个猪扒包真系不得了,包皮软硬适中带点烟韧,猪扒够晒淋够入味,配菜有腌萝卜青瓜,仲有洋葱丝,加上秘制酱汁(味道有啲似泰式沙爹酱),成个包嘅味道好丰富,酸酸甜甜又带轻微嘅辣,我觉得佢应该可以自己开一条line净系卖啲种burger🤪 必试推荐。
WoW猪扒包

顺带一提,所有食物都系即叫即制,确保所有食物都系新鲜制造热辣辣呈上,抵赞👍🏻👍🏻

总结:没有预期,点知超出预期。所有食物都做得出色,价钱亦唔算太贵,绝对系一间有诚意嘅快餐店。

P.S. 餐厅仲有提供酒类饮品,happy hour时段一杯Stella 都只系$38,仲要系买二送一😳 放工放学过黎happy hour 叫份鸡,饮番几杯啤酒吹下水真系冇得顶!

食物:❇️❇️❇️❇️❇️
环境:❇️❇️❇️❇️