2011-09-09
你地冇听错,佢真系咁讲野架事发当晚收工同朋友黎呢度食餐宵夜(十一点到)朋友叫左碗牛什河,我就叫左碟白菌鸡皇饭朋友碗野由于制作简单 面档好快就出到朋友话水准一般 而我碟野由于已经等左十五分钟都未黎由于我后面就系收银位 咁我就自然好声好气咁问下身后收银个四眼阿叔啦(著便服,唔知系咪老细啦)我问佢碟野系咪焗饭类(一般焗野多数都要等好耐系正常)件阿叔就好串咁话"碟野呢就唔系焗既"跟著笃佢收银部机睇下入左几耐单,以为我系果D入唔够几分钟就催既客黎之后睇到已经入左单成十五分钟,系呢种情况下 大多数食肆都会帮客人追一追单,即使系你面前敷衍下扮下都好佢冇咁做,点做呢,佢答我:"十五分钟之麻,我地呢度呀 闲闲地都要等半个钟啦~"我听完之后真系 => = > => 哗个心真系中左波都冇咁高既心跳频率啊真系呢段时间客唔系好多 个个楼面栋晒系水吧面档附近吹水睇电视我量你地而家都唔系好旺姐下话 洗唔洗咁过份呀?碟什菌鸡皇饭D什菌同鸡系咪要农场新鲜运紧黎翠华银龙炒个早市忙极都唔会有你呢种态度啦下嘛?之后我同佢讲咁取消左佢啦 佢就好有效率地立即叫个楼面取消(连催单都唔试就帮人取
事发当晚收工同朋友黎呢度食餐宵夜(十一点到)
朋友叫左碗牛什河,我就叫左碟白菌鸡皇饭
朋友碗野由于制作简单 面档好快就出到
朋友话水准一般 而我碟野由于已经等左十五分钟都未黎
我问佢碟野系咪焗饭类(一般焗野多数都要等好耐系正常)
我听完之后真系 => = > =>
哗个心真系中左波都冇咁高既心跳频率啊真系
呢段时间客唔系好多 个个楼面栋晒系水吧面档附近吹水睇电视
翠华银龙炒个早市忙极都唔会有你呢种态度啦下嘛?
之后我同佢讲咁取消左佢啦 佢就好有效率地立即叫个楼面取消(连催单都唔试就帮人取消真系祝你生意兴隆~)
我走出门口废事理佢,等我朋友买完单行出黎之后,我朋友同我讲个阿叔细细讲"系咁架啦,厨房得果一个人~~"
我真系心谂,你唔系讲到自己间野客似云来架咩?做乜冇钱请多几件厨房返黎架?
以上内容全属真实 本人愿当面对质 如有半点虚言必遭天打雷劈