2020-02-16 118 浏览
經常飾演 #宅女 嘅我,呢日有一次單拖去食lunch👉🏻👈🏻 其實都是因為大家約咗下晝去 #林村, 但係又想同屋企人飲完茶先出嚟, 所以先遺棄我啫😅 不過我一向都好enjoy一個人嘅浪漫(間中好喇...🤣)呢日就走到嚟 #車站 附近一間 #茶餐廳 #自我陶醉。仲記得幾年前同朋友仔嚟過 #豪園麵家 食小菜,當時已經體會過師傅嘅鑊氣。呢日我叫咗個 #XO醬三絲炒河,再加杯 #凍檸茶 坐喺bar枱前嘅高櫈向住街邊,自我浪漫一番🤣 講返食物, 估唔到師傅功架依舊,簡簡單單一個炒河粉,不油不膩,熱辣辣咁上枱👍🏻好滋味👍🏻👍🏻 雖然配料唔多, 但係又唔會一啲鮮味都冇... 點解可以咁犀利嘅呢?聽講佢哋係家族生意,喺同區已經打滾多年, 怪不得今時今日都座無虛設👍🏻值得推介👍🏻👍🏻

2020-02-08