2017-07-15
本人对蛋有种不能抗拒的喜爱感,但好少会有餐厅会煮得又香又滑又好食!今次去左元朗的一间蛋包饭小店,好有惊喜!佢系位于元朗教育路,地方有少少难揾,不过跟住电话地图揾就可以!佢门口唔系唔算好明显,大家要望清楚哦!店内用餐地方有日式布置,好多好可爱的摆设。午餐会跟埋一个小小的田园沙律,再加多杯冻/热的柠水或咖啡。晚餐去要+$8先有饮品了~ 另外大家记住要另+$18先有流心蛋,想有只蛋反出黎的效果,记住同职员讲要流心蛋啦!首先个小沙律,菜新鲜又脆,不过个汁唔多够。「主角登场」木村鸡柳蛋白饭 (配忌廉芝士白汁)!份量好大!职员会系你面前小心翼翼咁𠝹开只Omelette。(绝对系拍片位) 佢反开个刻好疗愈!只蛋反出黎后,职员会帮你加紫菜粉。只蛋真系好滑好有蛋香,食得出系用靓既蛋煮!入面的饭好涨卜卜好有水份,但仲keep到一粒粒有咬口!我叫的鸡肉份量都有好多,基本上每口都有肉。鸡柳煮到刚刚好,唔会太干身!配埋我拣的忌廉芝士白汁,好creamy好满足!呢个饭的份量真系唔小,建议2个细的女仔share一碟,再加份小食/鱼生就刚刚好!男孩子,一定够你食,唔洗加底!餐厅仲有其他小食、鱼生、窝物等,大家可以同朋
店内用餐地方有日式布置,好多好可爱的摆设。
首先个小沙律,菜新鲜又脆,不过个汁唔多够。
只蛋真系好滑好有蛋香,食得出系用靓既蛋煮!
餐厅仲有其他小食、鱼生、窝物等,大家可以同朋友一齐share。