2023-10-18 92 浏览
朋友知道我喜欢食海鲜,极力推介这间任食海鲜火锅...2.5小时任食鸡煲,海鲜样样齐,先食鸡煲,后打边炉....另加$20仲有得任饮汽水添!坐低先嚟个时令炖汤,每日新鲜不同款式既炖汤,今日系西洋菜鸡脚,好鲜甜,好有妈妈自家汤嘅味道!而且汤壶古色古香,好有诗意😅🫕头盘鸡煲普通鸡煲食得多,今次我地拣左芝士鸡煲😋上枱见到满满芝士碎铺满系鸡件上,本身鸡件配合红洋葱已够味,,,芝士熔了每件鸡都有拉丝效果,,咸咸香香,真系好邪恶 ,肉质都好嫩滑,第一次食芝士鸡煲这配搭,正呀😋🦞🦀🦐主角出场系一盘新升级霸王海鲜盘(严选食材)有{越南大虎虾、澳洲大龙虾、苏格兰圣子、苏格 兰大元贝、台山奄仔蟹、新鲜鲍鱼} 原只大龙虾,已经好吸睛,超新鲜,就算烚完肉质紧致不散,咬落鲜甜啖啖肉好弹牙,挺值回票价! 鲍鱼肉质软滑, 虾大只,,蛏子鲜甜!肉蟹肉厚,喜欢食蟹的肯定要吃,蟹都新鲜,肉质饱满,鲜甜十足!仲有龙趸片,肉质鲜甜带油香!🐂安格斯牛肉,质素都不错,软嫩的有口感! 珍珠蚝虽然比较小,但味道鲜甜!我最钟意食紫菜响铃脆卜卜,连菜,莴笋青青绿绿好新鲜爽脆!仲有其他火锅配料应有尽有!估不到任食海鲜够新
🫕头盘鸡煲

🦞🦀🦐主角出场
澳洲龙虾

估不到任食海鲜够新鲜,其它食物质素又吾差,重点系任食 ~😅真系我哋“海鲜控大胃王的天堂”😍

韩式芝士鸡煲
2023-10-16