2022-06-16
下昼放假有d仪式感即刻揾返间餐厅食返个tea time lunch. YOLO cafe & bar位于旺角染布房街,门口招牌用上草绿色,离远就已经望到。餐厅里面装修风格简洁,主调用上灰白色,云石纹等。位置松动,坐落舒服安静。轻食,主食都有,饮品选择多。就算唔饮咖啡都有其他选择。落单用QRcode,但都有menu可以睇。主食我叫左餐厅推荐嘅 自家制青酱大虾虾意粉。份量都唔少,数过下,虾都有6只,咬落好弹牙。意粉用嘅系扁意粉,食落挺身有咬口,配青酱每啖都食到香草嘅香味。面头仲加左d芝士碎,带多一份咸香嘅味道。而饮品叫左Ice mocha,冰粒够大粒,饮到尾都冇溶哂。整体幼滑,朱古力唔会太甜或者抢哂咖啡嘅味道,饮落先有咖啡香,后面再有朱古力嘅香味出黎。系我几钟意嘅mocha!最后就系甜品-焙茶tiramisu,店员见到我食完主动问甜品可以上未,够细心。甜品焙茶tiramisu,非常幼滑,海绵蛋糕湿度啱啱好,有淡淡嘅焙茶香味。绝对系坐得舒服嘅好地方~
轻食,主食都有,饮品选择多。就算唔饮咖啡都有其他选择。
落单用QRcode,但都有menu可以睇。
主食我叫左餐厅推荐嘅 自家制青酱大虾虾意粉。
面头仲加左d芝士碎,带多一份咸香嘅味道。
而饮品叫左Ice mocha,冰粒够大粒,饮到尾都冇溶哂。
绝对系坐得舒服嘅好地方~