餐厅: 愛家素食 (PORT 33)
资讯:

2020-01-29 863 浏览
今日GREEN MONDAY同事带我黎呢间素食店试下。地点系一栋好靓既大厦入面,去到见到店面唔算大,座位系高櫈,好似系吧台食野咁感觉几free几relax。睇下餐牌,估唔到都几多选择,有餐叫有埋野饮~连burger餐都有!今日冇食早餐所以拣左个叉烧乌冬食,饮品拣左蓝蝴蝶豆花茶~蓝蝴蝶豆花茶一黎到系蓝色既,个样虽然系色素系但其实系黎自蓝蝴蝶豆花自然既颜色,特别之处系落d柠檬汁落去就会变成紫色,颜色超靓~~饮落好清新,感觉好养生~叉烧乌冬即叫即制但时间都唔算等得耐,上台既时候卖相好吸引,真系好似真叉烧既样!咬落有口感而且调味浓郁,食落口冇寡口既感觉~乌冬都好烟韧唔会煮到林哂,食到尾都唔会有滞既感觉。饮埋杯蓝蝴蝶豆花茶又饱肚又满足感觉又健康~下次再黎试下burger同墨西哥卷~

下次再黎试下burger同墨西哥卷~