2022-07-07
今日收工黎左太子呢边行街,行到饿饿地系OPENRICE见到呢间慢煮牛扒好似都唔错,于是就行过黎试试店面唔大,灯光较为昏暗,大玩工业x复古风装修,有少少似cafe嘅感觉,座位舒适,情侣拍拖都几浪漫。佢嘅落单方式系先去收银落单同付款,之后侍应会再送上食物🥗蟹肉苹果羽衣甘蓝沙律 $88酸酸甜甜嘅酱汁好开胃,用黎做前菜就最适合不过,除左有蟹肉同羽衣甘蓝之外仲有其他沙律菜、车里茄、青苹果片同香草点缀。沙律菜非常新鲜同juicy,健康之余又好味🥩美国安格斯西冷牛扒 (慢煮) +*奥斯卡(蟹肉&露荀)$128 + $48上面有只BB SIZE 太阳蛋非常得意,而且舖左香蒜牛扒用慢煮方式烹调非常多汁嫩滑而且充满牛肉香,同煎嘅牛扒非常大分别,嗜牛者必叫露荀煎得够香,蟹肉新鲜有蟹味,加左蛋黄酱更加香~🦞波士顿龙虾半只 $78 x2上面舖满芝士烤得好香,非常足料,虾肉新鲜弹牙,芝士同龙虾真系天生一对,啖啖肉好正!🥤饮品 — 古怪的爱葡萄柚梳打 & 古怪的爱柑橘梳打 $30/支总括黎讲,所有食物同服务都非常唔错,而且CP值高,下次会再帮衬
佢嘅落单方式系先去收银落单同付款,之后侍应会再送上食物
🥗蟹肉苹果羽衣甘蓝沙律 $88
沙律菜非常新鲜同juicy,健康之余又好味
上面有只BB SIZE 太阳蛋非常得意,而且舖左香蒜
露荀煎得够香,蟹肉新鲜有蟹味,加左蛋黄酱更加香~
🦞波士顿龙虾半只 $78 x2