2024-01-05
地址-老妈拌面 (将军澳中心)将军澳唐德街9号将军澳中心1楼133号舖💋川味红烧三宝牛肉汤面(刀削面),上菜后第一件事就先呷一呷个汤底先,汤底味道浓郁,但又唔会过咸,唔错,而佢牛三宝系牛筋,牛肚及牛展,牛味劲香浓,卤水汁劲入味,又好软淋的口感,而佢刀削面食落面质劲爽口弹牙,整体感觉唔错。💋秘酱黑毛猪红葱酱油拌面(幼面),好似每张枱的教学咁,影完相就可以捞黎食XD,经过一段时间的努力后,终于可以令每一条面条都沾满了红葱油酱汁,味道偏轻盈,但味道系足够的,食得出有淡淡的红葱香味,而我今次拣左幼面,虽然冇刀削面咁有咬口,但因为佢能够充份咁沾满左酱汁,出黎的效果真系好唔错,而配埋黑毛猪爽口的口感,一软一爽,感觉好特别,正。💋路边摊小吃拼盘,呢个小吃拼盘里面有台湾香肠,豆乳盐酥鸡同埋花枝丸,首先讲下台湾香肠,佢整得唔算油腻,配埋生蒜一齐食,增添左一丝的辛辣味,正,花枝丸佢整得劲弹牙,SIZE又唔算好细粒㖞,而最特别系盐酥鸡,首先佢唔会炸到太干身,里面仲保留左肉汁,而且佢个豆乳酱真系好特别,食落好似有阵腐乳味咁,配埋盐酥鸡食,味道岩岩好。💋百香国宝茶及老妈黑糖珍珠鲜奶茶,食完咁多食物后,都系时间饮
将军澳唐德街9号将军澳中心1楼133号舖
💋百香国宝茶及老妈黑糖珍珠鲜奶茶,食完咁多食物后,都系时间饮返杯饮品作结,佢杯百香国宝茶味道唔会话好甜,饮落仲有唔少的椰果系底,好有咬口,而杯老妈黑糖珍珠鲜奶茶,茶味好香浓,奶香味好足够,而且佢珍珠咬落烟烟韧韧咁,为呢个晚餐写上完美的句号。