2018-08-12 958 浏览
我平时去开铜锣湾及尖沙咀,今日难得去葵芳,俾我发现到我钟意的 Passion系呢度都开咗,咁梗系要同皇太后去试吓啦。同其他passion店一样,装潢style好一致,木艺布置休闲得嚟有时尚书卷味。一系列的玻璃counter 展示咗唔同的沙律丶面包蛋糕甜点。而我最钟意就系佢ge沙律,你可以叫小盘(3款)或者大盘(4款)。而我们咁贪吃,同佢D沙律选择又咁吸引,梗系拣大家盘!左上系地中海小米,第一次食,睇颜色以为香料味好重,估唔到佢系偏甜;右上系藜麦吞拿鱼,我之前都食过,藜麦健康,又带少少鱼香;右下系水牛芝士番茄,呢样应该成日都食到,但可惜今日水牛芝士粒唔系太多,得2粒⋯⋯;而左下是红菜头柑,酸美美,好fresh!除左沙律,仲叫咗个$128 pasta set,有餐汤,pasta同饮品。Pasta 我就㨂咗牛肉千层面,一句,超正!牛肉茄酱碎够浓,芝士味超香,而且份量啱啱好,如果太多可能会腻,食唔哂,太少又唔抵唔够,宜家good fit for 1个人!杯cappuccino 都好香同够奶,啱我口味唯一美中不足系staff的态度,其实呢间cafe好似见到得2个staff,所以想问清楚staff

大沙律-4款
牛肉千层面配粟米南瓜汤

杯cappuccino 都好香同够奶,啱我口味
Cappuccino

唯一美中不足系staff的态度,其实呢间cafe好似见到得2个staff,所以想问清楚staff D order 佢都好似忙到唔愿应⋯⋯不过都明ge⋯⋯
午餐
大沙律-4款