咁啱去开CWB,求其揾个地方食野,但Otto呢个地方既Lunch真心推介比大家!个日去食Lunch,$88!价钱OK,但真系超水准!Order左个香煎立鱼柳配芥茉汁既Set Lunch。先黎个餐包,暖暖地微热的,倒少少橄榄油和醋落个碟度点黎食,有少少酒味, 但对我黎讲完全冇问题, 经理拎餐包黎个阵都惊橄榄油和醋唔啱我地, 问我地要唔要牛油,不过我地都懒新鲜, 用橄榄油和醋点餐包食。哈哈!而系其他餐厅既餐包成日都冻晒,但Otto既餐包热热地,外面脆脆地, 入面又够”林”,系好肚饿, 点左餐又未到既时候 呢个餐包真系又好味又可以充下饥!!再黎既系沙律!见佢地既装饰布置都好有心机,真系唔错!蕃茄沙律,好Fresh又好开胃!不过我个人黎讲就麻麻地中意旧芝士食食下佢地有餐汤又到喇!! 我以为点左沙律就冇汤, 原来系有沙律又有汤!! 正!!见个汤红红地色,我就问下经理系咩汤啦,佢话系 红菜头忌廉汤...出面餐厅既餐汤多数都系忌廉汤或罗宋汤,好少可有呢款汤作选择, 不过你睇! 就算餐汤佢地都摆得好靓!!个汤好好味, 甜甜地, 而浓稠得黎唔会太浓味,又唔会罗宋汤咁稀, 饮落去几有嚼口.. 好似饮糖水咁
个日去食Lunch,$88!价钱OK,但真系超水准!
Order左个香煎立鱼柳配芥茉汁既Set Lunch。
先黎个餐包,暖暖地微热的,倒少少橄榄油和醋落个碟度点黎食,
不过我地都懒新鲜, 用橄榄油和醋点餐包食。哈哈!
再黎既系沙律!见佢地既装饰布置都好有心机,真系唔错!
不过你睇! 就算餐汤佢地都摆得好靓!!
个汤好好味, 甜甜地, 而浓稠得黎唔会太浓味,
又唔会罗宋汤咁稀, 饮落去几有嚼口.. 好似饮糖水咁好滋润。
个汤一到好热架,所以小心热亲个咀喇!
汤有少少Cream系表面,不过冇试到就捞埋去佢饮喇!
我真系饮到一啖都冇剩!!
主菜就是香煎立鱼柳配芥茉汁,终于登场喇!
哗,一黎到一定要相机食先,
我发觉Otto都几放心机去Decorate碟上的食物,
次次都用酱汁在碟上整靓个卖相,真有心思!
块立鱼既鱼块好大旧,而且仲要冇骨,好方便食,可以好有仪态咁进食,唔会失礼!!
煎的时间都控制得好好,十分可口,又唔会煎到㶶晒,
取去表面已煎的皮层,肉质很嫩,虽然以煎的方法烹调,但唔会煎到冇晒水份,
煎完上碟仍能保持到水份,值得一赞!!
鱼块下有薯蓉,可惜份量略小,味道普通,
我的小小建议系Otto既然是一间西餐厅,
应该在Menu上的套餐都能让客人自由选择选饭,意粉,薯菜,
唔知会唔会更好呢?
最后加了少少钱点左个Chocolate Brownie,
中间放少左几粒草莓和蓝莓加上朱古力酱做的花纹作点缀
左边放有雪糕,而右边摆放Chocolate Brownie,
Chocolate Brownie既话有点太干,所以有少少硬,
但Mix埋上面既Cream就Perfect返晒!!
Service好好,经理同侍应成日都走过黎睇下有冇野需要帮忙,
无论咩时候 佢地都留意著你既需要,一定会在客人的视线内,
唔会叫极都冇人应,经理都好想令餐厅更好,所以都会成日问下我地觉得D食物点,好唔好味,有冇野需要改善!
我见之前Openrice既食评都话Otto既服务态度好差,真系唔多觉,反而我觉得佢地好Nice!!
Support Otto!! 我下次会再黎架!!!

2014-02-26