2024-10-12 409 浏览
今日又同大家周围食好嘢,去咗尖沙咀嘅诺士佛台1号一楼既烧烤堂,睇下有乜嘢好食先。到达因为人山人海的关系,都要等多一阵先入到去食。那里有大量嘅串烧嘢、烧烤嘢,有牛、猪、鸡、羊和海鲜。我再加埋食日本串烧必备嘅清酒,不过今次我无饮到因为我要揸车啊。我试咗一嚟到一个焦糖鳗鱼玉子烧,甜得又咸,几过瘾啊。仲有一个饱肚嘅鳗鱼炒饭。又试咗邪恶明太子鸡腿肉、孜然蒜蓉原只茄子,一炆出嚟WOW,超入味嘅茄子,真系无得输啊。同时仲试咗麻辣鸡心同牛骨髓,以及明太子淮山烧同明太子饭团,明太子多到不得了,真系黐线好正啊。当然,少不了A4和牛同薄切牛舌心,系最强嘅组合。至于海鲜,就有蒜蓉烧广岛蚝和川烧活元贝。每次食烧烤都少不了要嗌羊,真系同你攞嚟打交,成个斧头咁啊,啖啖肉几过瘾。最后再食埋薛凯琪嘅糖不甩,埋单$867。嘢食方面都几得,呢度仲要收劲嘢食,宵夜都得。下次再嚟follow睇下又食乜。#好食推介 #食物遗照 #食物杀手 #food #foodie #foodiehk #zaki食评 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodst

最后再食埋薛凯琪嘅糖不甩,埋单$867。

#好食推介 #食物遗照 #食物杀手 #food #foodie #foodiehk #zaki食评 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #烧烤堂 @烧烤堂

烧烤堂
地址 : 尖沙咀诺士佛台1号1楼