2013-07-31
终于有间又靓又好食嘅饼店 !3点几同A & Sa Saa路过星街,一眼望到呢间白雪雪新店。差唔多全落地玻璃,一柜饼望落OK,似高档野,啱晒!个 sales姐姐话开心果tart 同番石榴饼系signature, 话系100﹪开心果,又话系8层番石榴层层唔同,panna cotta D vanilla 喺马特加丝加黎,我地每人叫左一款share,我仲要多一杯espresso. 我本身唔系咁OK开心果,只系食左一口个开心果tart,坚似食左一口真开心果, A就好钟意。我就觉得个番石榴饼好light好香,夏天一流。 Sa Saa 个 panna cotta 好滑,中间𠮶层espresso jelly balance 成件事。3样都有质素,同Zoe有得fight。杯espresso, 一个字 ﹣ 香!好过好多所谓大coffee shop。见人地order gelato,又有开心果又有番石榴,我地望下望下,个 sales姐姐话请好地试下,OK呀!A又要开心果,话好似食真开心果,太好味,叫左一个scoop。我今次试83﹪朱古力,好浓呀!正!Sa Saa试raspberry,佢话好fruity.间舖
间舖仔细细,同木叉木匙,design属中高型路线,样样都见到有谂过,几有heart 。两件cake加杯咖啡一杯gelato$150多D,成件事加埋好OK。