2009-07-05 116 浏览
澳门一日游,决定以美味葡国餐结束,本来谂住去酒吧街逛吓,但去到后居然发觉冇咩嘢啱食,沿路见到呢间餐厅,虽然一个人都冇,但服务员哥哥实在太欣勤,所以决定帮衬,并由经理介绍以下菜式:自制面包:够热但未必啱所有人口味,但个蕃咖牛油就做得唔错.葡式烤乳猪炒饭:今日我哋讲过,去完赌场,羸就食乳猪,输就食猪扒包,皇天不负有心人,我哋一定要食乳猪.乳猪皮估唔到咁脆,啲肉都好够味,但最估唔到系个炒饭,好干身,配埋啲葡国香肠一齐炒,好惹味.纽西兰烤羊扒:好够羊味配埋有味粉既薯条,个个都话正 忌廉马介休薯蓉:一路都觉得啲葡国咸鱼好咸,但呢个薯蓉超好味,啲马介休居然有鲜味,啲薯蓉又香又滑,一定要试  我哋仲叫左客蒜蓉包嚟点薯蓉添非洲鸡:又一个值得推介既美食,少少辣,但皮脆肉嫩,仲可以加辣添可能落雨关系,冇咩人,好够情调,我哋可以晚晚倾计,渡过一个开心晚上!!

自制面包:够热但未必啱所有人口味,但个蕃咖牛油就做得唔错.

纽西兰烤羊扒:好够羊味配埋有味粉既薯条,个个都话正
 我哋仲叫左客蒜蓉包嚟点薯蓉添

自制面包配蕃茄牛油
蒜蓉包
烤羊扒(有三件架)
忌廉马介休薯蓉
葡式烤乳猪炒饭
非洲鸡
2009-07-04
自制面包配蕃茄牛油
蒜蓉包
烤羊扒(有三件架)
忌廉马介休薯蓉
葡式烤乳猪炒饭