2018-05-23
昨晚七时去食只有我们一枱,水静河飞,心知不妙,不过一埸嚟到就即本试下,因为记忆之中几年前嚟过系好好食。打开餐牌,最平的海虎翅$380両,要四両起,咁同老公一人二両差不多啦,虽然觉得有d贵,不过若果足料既话都冇所谓!一上菜,拿个脸盘咁大的砂锅,不过里面好少汤,亦唔多觉有乜嘢翅😲😲😲,我同老公对望已经觉得濑咗嘢!侍应分了之后,拿筷子夹起仲得人惊,全部碎湿湿,一住都夹唔起😱😱😱,之后索性攞匙羹食!第一碗还看见有翅, 第二碗已经差不多是斋汤!味道一般,不是出色也不是差,埋单$1722,讲真钱就预咗比,不过真系呃秤兼唔老实!若果我要食碎翅嘅,行过隔离几间舖头,$85就有一大锅可以食!不过俾人揾笨就系一次既啫!今时今日有食评可以写,咁做生意,唔会有人嚟帮衬!🤬🤬🤬
海虎翅