2011-08-22
我地5个人, 3位香港人及两位日本人经系澳门做野既朋友介绍book 左呢间restaurant 食dinner 由于出面太热而且我地行左成日的景点, 所以一坐低就order左drink , 6支macau beer 及 一支passion fruit soda & 一支 pineapple soda点知passion fruit soda 唔冻既问左老板有无介绍, 佢就话写左系板度, 要快的order, 的野好快卖晒.朋友见到枱枱都叫虾食而且的虾大大只所以咪order左一碟loh, 点知一碟4只要成250蚊我地5个人, 唯有加多一只啦, 好彩真系无叫错, 好好味仲有膏的肉又厚 前菜会送一小碟 橄榄 - 咸咸"劫劫"甘上面有的香菜既物体Starter :猪耳 - 伴左的洋葱仲有酸汁olive oil 好醒胃好香新鲜芝士 - 跟pepper & salt 食, 淡淡既奶味, 唔酥既, 好似水牛芝士甘葡国肠 - 香脆好味 , 佐酒一流Main Course :乳猪仔 - 老板推介好香脆肉好滑, 伴菜有的酸汁同olive oil 好醒胃, 薯片系自制既好味芥兰 - 只有烚跟olive oil
点知passion fruit soda 唔冻既
前菜会送一小碟 橄榄 - 咸咸"劫劫"甘上面有的香菜既物体
Starter :
猪耳 - 伴左的洋葱仲有酸汁olive oil 好醒胃好香
葡国肠 - 香脆好味 , 佐酒一流
Main Course :
芥兰 - 只有烚跟olive oil ,略甜冇渣
大虾 - 好好味仲有膏的肉又厚
牛仔肉 - 薄切的肉好嫩又有饭跟
鸭饭 - 朋友推介必吃 ! 个menu 上有写wet or dry , 不过老板帮我地决定左, 的汤汁好浓但系一的都唔酥(我食唔到鹅/鸭/羊既酥味), 好似食意大利饭甘, 呢款我觉得最好食既
串烧鱿鱼 - 跟埋葡国肠串埋, 的汁系精髓一定要落, 伴菜薯仔好甜,
烧Sadin 鱼 - 我见隔离个葡国人order左一碟, 真系好香, 点 vinegar 食另有一番味道, 伴菜薯仔好甜
我地另外order左两支red wine 老板介绍, 质素唔错, 一路食饭一路倾计真系几好