2014-07-01
就如标题所讲 , 我系0系氹仔花城区果间老记分店开餐的 , 但openrice度找唔到相关嘅舖头资料~_~, 所以就借呢度发贴啰。讲番正题 , 呢餐饭系为左庆祝父亲节去食嘅 , 因为唔想正日先去食 , 所以提前几日去 , 订左位7点 , 7大3细 。7点去到无咩人 , 加埋我地先2枱人 ,叫左菊花茶 , 茶好香又顺喉 , 点菜果度加埋例汤一共叫左7样野。最先黎嘅系个例汤 , 几好饮好味过呀妈煲果d ,但唔记得系有咩材料 。 跟住黎只烧乳鸽 , 本应系想要2只 , 但呀妈话想食咩鸽煲 , 就要左一只。乳鸽好好食 , 皮脆肉嫩热辣辣 , 咋一声 , 只鸽就消失左..跟住黎个西兰花爆炒蛏子王同埋甜豆炒桂花蚌(?) , 2样嘅食材都好鲜味 ,味道唔太浓烈 , 如果钟意食浓味嘅人可能会觉得淡口左少少 , 但我觉得ok㖞再黎就系酥炸排骨(个名系咪咁叫?) , 睇相果阵以为好细旧 , 原来有成只鸡蛋咁大旧 , 心谂d肉唔知会唔会炸到又干又鞋 , 好彩唔怕好干 , d肉都算淋有d弹性。到个炒饭啦 , 三文鱼蟹子炒饭 , 饭粒 粒粒分明 , 但好似唔够镬气 , d饭粒无咩油水 , 有少少干身 , 怕油
找唔到相关嘅舖头资料~_~, 所以就借呢度发贴啰。
ok㖞
算淋有d弹性。
无咩油水 , 有少少干身 , 怕油多嘅人应该会0岩心水..
最后黎个咩咩鸽煲(?) , d汁系甜酸果只 , 好似有d 菠萝添 , 鸽肉有弹性 ,
但我始终都系钟意呢度嘅烧乳鸽多d , 之后仲送左个生果盘作为饭后果
呢间食过2次 , 觉得呢度d𩠌菜味道唔会好浓烈 , 而服务员每次
都会热情地推介海鲜 , 最后讲下佢地嘅服务质素 。新年期间食果次
超多人 , 虽然系好多人 , 但服务员个个都依然有礼 , 做野好爽快 ,
好耐都未试过呢种service , 今次亦都保持高嘅服务质素 , 食物
味道对办 , 价钱虽然相对系贵d , 但都觉得系值得嘅。