宮景正宗葡國餐廳

IN Portuguese Food
2024-03-02 1069 浏览
事隔几年再访澳门,特意上网搜寻好味葡国菜,俾我揾到呢间评价很高的葡国菜。餐厅可以用Whatspp订座,非常方便。一入门侍应就知道是我们,马上招呼我地上2楼。楼梯间充满葡萄牙风味,国旗,布艺品,仲有C朗😂 布置好有气氛又温馨。我地点了炸马介休,白酒煮蚬,八爪鱼汤饭,白酒Sangria。侍应会询问蚬和八爪鱼饭加唔加莞茜,非常细心🩷首先上来的是餐包,面包热辣辣,牛油混入了香料,搽上面包上特别好味。炸马介休🐟 - 好热,外脆内软,食落有啖啖鱼香,馅料非常幼滑。白酒煮蚬 - 份量都唔小,酱汁有好香白酒味,蚬肉鲜甜,冇乜沙。八爪鱼饭🐙- 网上极推介!真系好好味,份量好大,浓郁嘅蕃茄酱汁加上八爪鱼同意大利饭,食到唔停口,同白酒Sangria都好夹!

2024-03-01