2023-02-18
🌸澳门朋友介绍我食既当地正宗葡国菜,餐厅座位有限,想食嘅话需要订枱,另外一啲特别嘅菜式亦都需要预订,经过官也街又唔知食乜好,可以入去坐下😂-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食评 🐷烧乳猪乳猪需要预先同餐厅预留,如果唔系去到未必有得食。猪皮唔脆身,但系算多肉,不过数量得四件,可以试一次-🥗猪耳沙律猪耳沙律第一次听,味道系香港比较少有既味道。入面有橄榄、葱芫,猪耳爽口,细细粒易入口,不知不觉食左好多😂-🇵🇹葡式炒蚬呢个可以唔洗考虑,成碟好多系壳,而且薯仔多过蚬,可能佢比错葡式炒薯仔我😂-🍷𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚呢个比较特别,入口质感同味道同𝐦𝐮𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐰𝐢𝐧𝐞差唔多,用什果煮过,所以酒会有果香味👍🏻-小编香港朋友话封关前好好食,唔知系咪因为疫情搞到味道变左,不过呢间餐厅有浓厚葡式氛围,澳门朋友又推荐,相信佢觉得呢间餐厅好代表到澳门,所以想体验可以试下,但菜式就试少少算,唔好晒𝐪𝐮𝐨𝐭𝐚📍 山度士葡式餐厅 (氹仔旧城区)氹仔旧城区官也街20号环境:🌸🌸🌸味道:🌸🌸服务:🌸🌸🌸卫生:🌸🌸🌸性价比:🌸🌸🌸-
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食评
🐷烧乳猪
🥗猪耳沙律
🇵🇹葡式炒蚬
🍷𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚
📍 山度士葡式餐厅 (氹仔旧城区)
氹仔旧城区官也街20号
环境:🌸🌸🌸